21 Haziran 2009 Pazar

Borges Defteri E*Kitap Proje-No: IV.// CHARLES BUKOWSKI




Borges Defteri E*Kitap serisinin dördüncüsü sayılan Charles Bukowski'nin "İntiharcı Çocuğun Son Günleri" adlı yapıtını Mustafa Ziyalan'ın çevirisiyle sunuyor...
J.P.Sartre'ın Bukowski şiiri hakkında kullandığı:"Bukowski Amerikan yazının en iyilerindendir" sözü ve sonraki yıllarda gün ışığına çıkan yayınlanmamış bir yığın yazısı-şiiri neredeyse Sartre'ı doğrular nitelikteydi.. Dostoyevsky, Anton Chekhov, Ernest Hemingway onu derinden etkileyenler sevdiği yazarlardan bir bölümüdür...Bukowski geride birçok yapıt bırakarak 6 Mart 2004 yılında Lösemiden öldü.Mezar taşında tek bir ibare dikkat çekicidir:"Denemeyin"...Ömrü boyunca hep çok sevdiği eşi Linda'nın bu konu hakkındaki yorumunu bir kenarda tutarak(“Eğer tüm zamanınızı deneyerek harcıyorsanız, tek yaptığınız denemek demektir. Bu yüzden denemeyin, sadece yapın.”)onun "denemeyin" sözcüğünü dilediğiniz açıdan okuyabilme fırsatını okura hep vermiştir! Nasıl mı? Yanıtınız içinizde kalsın bu kez!..
Borges Defteri e*kitap projeleri bugüne kadar binlerce okura ulaşmış durumda.
Kısa bir sürede "iyi şeyleri" hak eden okurlarımız, yazar-çevirmen dostlarımızın çabalarını-emeklerini karşılıksız bırakmayarak çok önemli bir sonucun ortaya çıkmasına da vesile oldular:
E-Kitapların çok ciddi bir okur kitlesi olduğu gerçeği bize işin ta içinden belirmiş oldu, bir süre sonra tüm statistik verileri en sağlıklı şekilde bağlı bulunan ilgili sitelere dayanarak ortamla da paylaşacağız...şimdilik şunu belirtelim yayımlanan ilk üç e*kitabımızın toplam "indirilme-okuma" sayısı 10.000 rakamını geçmiş durumda..
Bizler bu ürünleri net ağının derin hafızasına kaydederek geleceğin zengin arşivli e-kitap kütüphanesine J.L Borges'in dünyasına yakışacak ölçek ve içeriklerle katkıda bulunmayı sürdürmeyi umut ediyoruz...

online okumak ve borges defteri' ne ulaşmak için:

http://borgesdefteri.blogspot.com/2009_06_01_archive.html#6242021444132258713

indirmek için:

http://www.mediafire.com/?zdz4gmhtnvn


NOT: ARKADAŞLAR, BORGES DEFTERİ TARAFINDAN SÜRDÜRÜLEN BU GÖNÜLLÜ ÇABANIN ONLAR AÇISINDAN EN BÜYÜK MUTLULUĞU İSTATİSTİKLER, BAŞKA TÜRLÜ ANLATIRSAK, EMEKLERİNİN KAÇ KİŞİYE ULAŞTIĞINI GÖRMEKTİR.

KAYNAK ŞÜPHESİZ Kİ PAYLAŞIMDADIR, ZATEN BUNUN İÇİN HAZIRLANMIŞTIR.

ANCAK BAŞKA YERLERE TAŞIRKEN LİNKİN SABİT TUTULMASI ONLAR AÇISINDAN EMEKLERİNİN MEYVESİ OLACAKTIR.

SELAMLAR,

SC.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder