21 Ağustos 2009 Cuma

SAMATYA'DA AÇILACAK HAYVAN DENEY MERKEZİ NE HAYIR DEMEK İÇİN PAZAR GÜNÜ TAKSİM'DEYİZ !



HAYVAN DENEYLERİ BİLİMSEL BİR SAHTEKARLIKTIR SAMATYA'DA AÇILACAK HAYVAN DENEY MERKEZİ NE HAYIR DEMEK İÇİN PAZAR GÜNÜ TAKSİM'DEYİZ !!!

HAYVAN DENEYLERİ BİLİMSEL BİR SAHTEKARLIKTIR !!!

SAMATYA'DA AÇILACAK HAYVAN DENEY MERKEZİ NE HAYIR DEMEK İÇİN PAZAR GÜNÜ TAKSİM'DEYİZ

Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde artık sağlıklı netice vermediği için terk edilen hayvan deneyleri, dünyadaki gidişatın tersine Türkiye'de değer görmeye başladı. Bunun son örneği İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanıyor. Hastane bünyesinde "Hayvan Deney Merkezi" açılacak.

Biz, hayvan deneylerine karşı çıkan BAĞIMSIZ HAYVAN HAKKI SAVUNUCULARI olarak, fonu vergilerimizle karşılanacak ve hastane bütçesini de gereksiz zarara uğratacak, geri kalmış metodların uygulanacağı bu merkeze karşı olduğumuzu duyurmak için Pazar günü Taksim'de yasal bir protesto düzenliyoruz.
Taksim meydanında hem kamuoyunun ilgisini bu konuya yönlendirecek, gündem yaratacak farklı bir protesto tarzıyla hayvan deneylerine ve Hayvan Deney Merkezi'ne HAYIR diyeceğiz.

Taksim'deki protestomuzdan da sonra hayvan deneylerinin bilimsel açıdan gösterilen gerçekliği taşımadığı, gereksiz ve acı dolu bir yöntem olduğu yurtdışında ve yurtiçinde kamuoyu oluşturmaya, çağdışı ve insani olmayan bu metodun terk edilmesi için basın yayın organları ve sivil halka yönelik bilinçlendirme kampanyalarını gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hayvan Deneyleri Merkezi kurulması halinde, 5199 sayılı Hayvanları Koruma kanunu ve Avrupa Komisyonunun (90/67/EEC) deneysel ve bilimsel amaçla kullanılan hayvanların korunması kapsamında alınan komisyon kararına da uygunluk kapsamında tüm yasal yollara başvurulacaktır.

Gün: 23 Ağustos Pazar 2009

Yer: Taksim

TAKSİM MEYDANINDAKİ OTOBÜS DURAKLARININ ARKASINDAKİ ALAN

Saat: 13.00-14.30

Akış: Toplantı

Basın Açıklaması

Mizansen

Bilgilendirme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder